top of page
Search

Vær åben over for hinandens hestetræningI forrige weekend tog jeg del i en horsemanship clinic på Nordic Park – et arrangement, hvor også Marianne Florman og Helena Turunen deltog. Dagen var super god med en virkelig god stemning.


Vi arbejder alle tre med hestetræning og horsemanship, men ud fra tre vidt forskellige metoder. De 30 deltagerne kom fra hele landet med hver deres metoder og erfaringer – og med en fælles holdning: ”Lad os lære af de forskellige retninger inden for horsmanship – og lad os lærer af hinanden”.

Og formålet var netop, at deltagerne kunne få et indblik i alle tre metoder og herefter vælge den metode, de gerne ville have deres hest trænet ud fra. Mange have nemlig taget egne heste med.


De tilbagemeldinger vi har fået er, at deltagerne generelt har fået meget ud af at se og høre om alle metoderne. De kunne tage viden fra den ene metode og den anden metode og vælge lige præcis den træning, der gav dem mest mening.


Dette giver stof til eftertanke, fordi der jo selvfølgelig ikke er nogen hestetrænere, der har hele sandheden, men alle har i virkeligheden en kæmpe erfaringsmasse at øse af og en bred viden om, hvad der virker for dem og i hvilke situationer.


Alle heste er forskellige og alle mennesker er også, så selvfølgelig vil nogle metoder virke mere tiltalende for nogen frem for andre. I hestetræningsverdenen er der mange metoder og indgangsvinkler og ofte også stor uenighed, og det virker ofte som om, at hvis man syntes, at en metode virker rigtig, så er alle andre forkerte og håbløse.


Men weekenden viste mig, hvor givende det kan være at forholde sig åben til de forskellige metoder, for man kan altid lære – også af dem man er uenig med.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page