top of page
Search

En her-og-nu-metode til heste der blokererIntet virker!

“Når jeg rider min hest, lægger den sig bagerst, og når jeg vil have den til at gå frem og sætte i gang (hvor den er forrest) blokerer den, og står helt stille og jeg kan ikke få den til at gå frem, før en anden hest kommer op foran. Når jeg rider alene blokerer min hest igen, og jeg må en gang imellem stå af og trække den et stykke, før den vil i gang igen med ridningen. Jeg har prøvet at drive, brugt stemme og pisk. Men intet virker!”


Jeg fik spørgsmålet i dag og tænkte, at det er noget mange har problemer med.


Hesten søger en leder

Det lyder som om at hesten er lavt rangerende og derfor har mest lyst til at følge en anden hest, den søger lederskab. Måden en rytter kan løse det på, er ved selv at blive den leder, hesten kan støtte sig op af, så den ikke længere søger de andre heste, men vælger at følge rytterens anvisninger.


Der er mange måder at få dette lederskab etableret på. Jeg starter altid med at få lederskabet på plads fra jorden først og så overføre det til ridningen.


En hurtig her-og-nu-metode er at bakke hesten. Når en hest blokerer, skal rytteren forsøge at bakke den et par skridt og så bede den gå frem igen. Rytteren beder igen hesten bakke et par skridt, dreje og så gå frem igen. Fortsæt træningen indtil hesten bliver ved med at gå fremad. Ros den når den går.


Giv hesten tryghed

I naturen går heste aldrig baglæns, de bakker kun, når de viger for en højere rangerende hest. Når en rytter har bakket sin hest, vil den ofte smaske – hvilket viser at den har forstået beskeden. Den udviser underdanighedstegn.


Altså hver gang en rytter bakker sin hest, fortæller rytteren, at han/hun ligger højere i hierakiet end hesten. Det skal gerne give hesten trygheden til at gå frem. Alle heste søger en leder.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page